Componenta:
 • 2 suprastructura pe unitate
 • 3 Bara milling – partea primara (pe lungime de bara)
 • 3 Bara milling – partea secundara
 • 1 Proteza pe schelet metallic, 9-14 dinti acrylic
 • 1 Gramul de aur dentar utilizat, la cursul zilei
 • 2 Tibase Medentika Germany
 • 2 Model analog Medentika Germany
Descriere:

Proteza pe implanturi poate fi definita ca fiind o proteza detasabila,fiind de obicei ancorata pe doua pana la patru implanturi, cu scopul de a imbunatati stabilitatea acesteia.

Avantajele principale ale protezei mobilizabile sunt că aceasta poate fi îndepărtata de către pacient, după fiecare masă, pentru a asigura igiena acesteia, respectiv facilitarea ingrijirii implanturilor osteointegrate.

Protezele mobilizabile fixate pe bara frezata prezinta si alte avantaje, cum ar fi:

 1. Scăderea reabsorbției procesului alveolar. După extracția dinților inferiori, are loc in medie o contracție verticală de 4 mm în timpul primului an, care continuă într-un ritm mai lent în următorii câțiva ani. Resorbția după plasarea implantului este redus foarte mult.
 2. Implantul îmbunătățește rezistența masticatorie cu 300%, în comparație cu o proteza acrilica simpla.
 3. Proteza acrilica simpla se mișcă de obicei în timpul vorbirii, producand sunete alterate, pe cand bara atasata pe implanturi fixeaza proteza în timpul mișcărilor maxilarului, îmbunătățind fonetica acestuia.
 4. Proteza pe implanturi poate reduce nevoia de extindere a protezei asupra țesutului moale, îmbunătățind toleranța pacientului la aceasta.
 5. Accentuate la pacienții cu atrofii alveolare, existența designului implantului permite protezei să mențină o dimensiune verticală și confera o naturalete mai mare decât cu o proteza acrilica traditionala.
 6.  În ceea ce privește aspectul economic al protezei, costul său il depășește pe cel al unei proteze dentare tradiționale complete, deoarece implica si costurile cu implanturile si bara de fixare, dar este mult mai mic decât o lucrare fixa pe implanturi.