Componenta:
  • 1 proteza pe schelet metalic, 1-4 dinti
  • 4 crosete flexibile estetice
Descriere:

Proteza scheletată/ pe schelet metalic este o proteză mobilă destinată pacienților care au pierdut o parte din dinţii naturali și la care dinţii existenți pe o arcadă au o bună implantare.

Proteza scheletata este compusa dintr-un schelet metalic realizat dintr-un aliaj Crom-Cobalt acoperit cu o bază acrilică de culoarea gingiei pe care sunt fixaţi dinţii artificiali.

Sistemele de ancorare pe dinţii restanţi se pot realiza in diverse variante, cele mai cunoscute fiind  croşetele turnate, crosetele frezate sau mai nou crosetele estetice flexibile (vezi foto).

Avantajele protezei scheletate constau in stabilitatea foarte bună conferita de sprijinul dublu pe dinţii restanţi și pe suportul osos oferind astfel un confort maxim, reducerea procesului de resorbţie osoasa, rezistenţa crescuta și riscul de fractură minimizat datorită scheletului metalic , respectiv imbunatatirea tolerantei acesteia prin faptul ca ocupă o suprafață mult mai mică în cavitatea bucală comparativ cu protezele acrilice simple.